Σελίδα 1 από 1

η-τάξη: Όριο Αποθηκευτικού χώρου

Δημοσιεύτηκε: 10 Απρ 2020, 20:58
από dkatsiou
Όπως πιθανότατα γνωρίζουμε όλοι, στην η-τάξη υπάρχει όριο αποθηκευτικού χώρου ανά μάθημα τα 200ΜΒ για τα έγγραφα του μαθήματος και 150ΜΒ για τα μηνύματά του.
Όμως, ενώ όταν διαγράφεται ένα έγγραφο απελευθερώνεται ο αντίστοιχος αποθηκευτικός χώρος, δε συμβαίνει το ίδιο με τα μηνύματα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνάδελφοι με ποσοστό χρήσης το 99,99% (γέμισε γρήγορα επειδή πολλοί μαθητές στέλνουν με φωτογραφίες τις χειρόγραφες απαντήσεις τους...) και να μη μπορούν πλέον να δεχτούν άλλα μηνύματα από τους μαθητές τους.
Μπήκα και διέγραψα όλα τα μηνύματα στο μάθημα ενός συναδέλφου, εισερχόμενα και εξερχόμενα, αλλά δυστυχώς ο αποθηκευτικός του χώρος εξακολουθεί να φαίνεται γεμάτος, παρότι η λίστες με τα εισερχόμενα και τα εξερχόμενα μηνύματα είναι πλέον κενές.
Έκανα αποσύνδεση και επανασύνδεση του καθηγητή στην η-τάξη, αλλά δεν άλλαξε τίποτα.
Έβαλα τους μαθητές του να διαγράψουν και εκείνοι τα αντίστοιχα εισερχόμενα και εξερχόμενα μηνύματα προς και από τον καθηγητή, αλλά δυστυχώς δεν είδα καμία μεταβολή.
Μήπως αργεί να ενημερωθεί η βάση δεδομένων της η-τάξης;
Συμβαίνει κάτι άλλο;
Μου ξεφεύγει κάτι;
Ευχαριστώ.

Re: η-τάξη: Όριο Αποθηκευτικού χώρου

Δημοσιεύτηκε: 10 Απρ 2020, 21:48
από pklink
Αγαπητέ συνάδελφε
Τα όρια είναι αυτά που αναφέρετε, παρόλα αυτά μια σίγουρη απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα μπορούσε να δώσει το helpdesk.
Αρκετά συστήματα (LMS και όχι μόνο) χαρακτηρίζουν τα μηνύματα διαγραμμένα τοποθετώντας τους μια σημαία (flag) και δεν τα διαγράφουν φυσικά από τον δίσκο την στιγμή που τα διαγράφει ο κάτοχος του γραμματοκιβωτίου. Περιοδικά τρέχει μια διαδικασία στο background της μηχανής, η οποία θα πρέπει να έχει χρονοπρογραμματιστεί για τον καθαρισμό (δηλ, την οριστική διαγραφή) των μηνυμάτων, των εκκρεμών διεργασιών κλπ. (π.χ στο moodle είναι η cron).
Ίσως αν το βλέπατε λίγο αργότερα πάλι, ο χώρος να έχει απελευθερωθεί.

Re: η-τάξη: Όριο Αποθηκευτικού χώρου

Δημοσιεύτηκε: 11 Απρ 2020, 01:49
από dkatsiou
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Το περίεργο είναι ότι οι διαγραφές στα αναρτημένα έγγραφα έχουν άμεσο αντίκτυπο στον εναπομείναντα αποθηκευτικό χώρο των εγγράφων. Γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο και στα μηνύματα.
Στο μεταξύ έχω στείλει ερώτημα και στο Help Desk.
Ίδωμεν
και πάλι ευχαριστώ.

Re: η-τάξη: Όριο Αποθηκευτικού χώρου

Δημοσιεύτηκε: 18 Φεβ 2021, 19:11
από Ιωάννης Ιωαννίδης
Συμπληρωματικά σας ενημερώνω ότι υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιείτε στο eclass εξωτερικά συνδεδεμένα αρχεία.
Από το "γραναζάκι" ρυθμίσεων που βρίσκεται στη επάνω δεξιά στη σελίδα των εγγράφων εμφανίζεται μενού με την επιλογή σύνδεσης εξωτερικού αρχείου (από grafis η google drive κλπ) που μπορείτε να το χρησιμοποιείτε κανονικά χωρίς να γεμίζετε τον αποθηκευτικό χώρο του μαθήματος.