Διαφορές αποστολής url "δωματίου" vs url συνάντησης

Ανοιχτό forum για θέματα που άπτονται της Σύγχρονης εξ' αποστάσεως Εκπαίδευσης (Webex, κτλ.)
Απάντηση
christdim
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 12 Μάιος 2020, 16:11

Διαφορές αποστολής url "δωματίου" vs url συνάντησης

Δημοσίευση από christdim »

Άλλοι συνάδελφοι/-ισσες αποστέλλουμε το url του "δωματίου" μας και άλλοι αποστέλλουμε το url μιας συνάντησης (πχ 2ωρου μαθήματος) που δεν έχει στο τέλος το username μας στο webex, όπως το πρώτο url.

Άλλα θετικά έχει ο ένας τρόπος και άλλα ο άλλος.

Με το url "δωματίου" μας, όποιος το έχει (πχ από άλλα τμήματα του σχολείου) μπορεί να μπαίνει οποιαδήποτε χρονική στιγμή (πχ όταν έχουμε μάθημα με άλλο τμήμα από το δικό του), ενώ με το url συνάντησης/μαθήματος (πχ της Πέμπτης 10-12) δε το γνωρίζει κανείς άλλος εκτός από όσους μαθητές μας το έχουν λάβει και είναι δύσκολο να έχουμε άλλες "εισόδους" εκτός από τους προσκληθέντες, αν και όχι αδύνατον.


Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ότι με το url συνάντησης όταν εμείς ως καθηγητές (hosts) του συγκεκριμένου μαθήματος που αλλάζει για κάθε μάθημα, εμείς ως hosts "κλείσουμε" τη συνάντηση/μάθημα, με τη λήξη της μπορεί να παραμένουν "μέσα" στο συγκεκριμένο link του webex κάποιοι μαθητές, ενώ εμείς ως hosts έχουμε "φύγει: Αυτό ΔΕ συμβαίνει με το url "δωματίου" μας, όπου όταν το "κλείνουμε", "σβήνουν" όλα για τους guests.
Υπάρχει η δυνατότητα με τη χρήση του url συνάντησης στο webex, όταν θα λήγουμε εμείς ως hosts το μάθημα, να λήγει και για όσους guests τυχόν, για διάφορους λόγους, παραμένουν ακόμα "μέσα", ενώ εμείς θα έχουμε "φύγει"/λήξει το μάθημα;

Ιωάννης Ιωαννίδης
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 24 Μαρ 2020, 21:36

Re: Διαφορές αποστολής url "δωματίου" vs url συνάντησης

Δημοσίευση από Ιωάννης Ιωαννίδης »

Εχω την εντύπωση 'ότι αυτή η λειτουργία (που υπήρχε στη προηγούμενη σχολική χρονιά) στη εκδοση που χρησιμοποιούμε σήμερα δεν υπάρχει.

Άβαταρ μέλους
pklink
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 24 Μαρ 2020, 19:19
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Re: Διαφορές αποστολής url "δωματίου" vs url συνάντησης

Δημοσίευση από pklink »

Αγαπητέ/η συνάδελφος/φισσα
Αν έχουμε τον ρόλο host και κάνουμε "End Meeting" είτε κλείνοντας το παράθυρο του Webex είτε από το μενού file, οι συμμετέχοντες δεν θα παραμείνουν "μέσα" στο δωμάτιο.
:mrgreen:

sdosis
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 25 Μαρ 2020, 09:44

Re: Διαφορές αποστολής url "δωματίου" vs url συνάντησης

Δημοσίευση από sdosis »

΄Οταν επιλέγεται το "End meeting" κλείνει η τηλεδιάσκεψη για όλους. Αν όμως επιλεγεί το " Leave meeting" σου ζητά να επιλέξεις νέον Host και οι μαθητές μπορούν να παραμείνουν.
exit_webex.png
exit_webex.png (10.91 KiB) Προβλήθηκε 2619 φορές

Απάντηση